Gebakken kabeljauw met geplette aardappeltjes en salsa verde(Uitgelichte Chef Jeroen Meus)
Categorie: | Hoofdgerechten Kabeljauw Lunch Jeroen Meus |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
4 Kabeljauw filets (+/- 150g à 200g stuk) |
Aardappelen
6 Aardappelen, geschild en gekookt |
2 el Zure Room |
1 teentje Knoflook, fijngehakt |
2 el Peterselie, fijngehakt |
4 el Sjalot, fijn gesnipperd |
2 el Olijfolie |
1 handje Veldsla |
8 Kerstomaten |
Salsa Verde
2 teentjes Knoflook |
100 g Platte Peterselie |
100 g Basilicum |
25 cl extra vierge Olijfolie |
45 g Kappertjes |
50 g kleine Augurken |
1 el Mosterd |
125 ml Witte Wijnazijn |
Peper en Zout |
Gebakken kabeljauw met geplette aardappeltjes en salsa verde Aanwijzingen
- Stoof voor de geplette aardappel 2 eetlepels sjalotten aan met het teentje look.
- Voeg er de aardappelen bij en plet ze grof met een vork.
- Als alles warm is voeg je er de kerstomaten en de veldsla aan toe.
- Voeg de zure room toe en kruid af met peper en zout.
- Bak de kabeljauw op de velkant krokant en gaar hem 5 minuten in de oven 180°C.
- Salsa Verde
- Plet voor de salsa verde de teentjes look.
- Was de peterselie en de basilicum en mix ze samen met de look, kappers, augurkjes en 2 eetlepels olijfolie in de blender.
- Voeg de mosterd en de witte wijnazijn toe.
- Voeg voorzichtig de rest van de olijfolie toe en kruid af met peper en zout.
Recept notities
Voedingsfeiten
dieet
Per portie