Kreeft met tomaten boter en Whisky
Vrij moeilijk
Vrij duur
Kreeft met single malt. Je kunt de whisky uiteraard achterwege laten, maar de gerookte smaak geeft de kreeft net dat tikje extra. Sowieso is dit een heel mooi feestelijk gerecht voor op kerstavond, met of zonder whisky. Serveer je het als voorgerecht, dan is een halve kreeft per persoon genoeg, maar als je het als hoofdgerecht serveren wil zou ik voor de volledige kreeft gaan. Smakelijk, en nu al fijne feestdagen! Sven
 
 

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Hans @ DeKookbijbel.be Kreeft Oven
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 2 Personen

Ingrediënten

1 Kreeften
2 Sjalotjes
1 teentje(s) Knoflook
Peper en zout
1 tl Komijn
12 Kerstomaatjes
Habanero Sauce (of tabasco)
3 el Ketchup
100 g Boter
Whisky Single malt
1 handvol Dragon
4 el Gruyère kaas

Kreeft met tomaten boter en Whisky Aanwijzingen

    kreeft tomatenboter00Maak eerst de vulling.
    Die kun je gerust een paar uur op voorhand bereiden.
    Snipper enkele sjalotjes en een teentje look fijn en fruit die met olijfolie, peper, zout en een koffielepel komijn in een pan. 
    Voeg er de in vier gesneden kerstomaatjes bij, wat tabasco en de ketchup.
    Laat wat smelten.
    Laat dan op een iets zachter vuur de boter zachtjes smelten en voeg een goede scheut single malt whisky toe.
    Hak een handvol dragon fijn en meng die eronder.
    Haal van het vuur en laat afkoelen in de koelkast.
    Zo krijg je een getomateerde kruidenboter.
     
    Kook je kreeften heel kort (ik stop ze zelf een minuutje in de steamer op 110 °C). Of koop vers gekokte indien je het niet zelf wil doen.
     
    Laat de kreeft wat laten afkoelen en snij ze doormidden.
     
    Haal de darmkanalen eruit en vul de halve kreeften met de tomatenboter.
     

Recept notities

 
 

Meer details

Website http://www.wouldbechef.be
Bron Sven Ornelis

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept