Zalm met kappers en witte wijnazijn
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Zalm filet met een saausje op basis kappetjes, lichtjes zurig.

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Zalm Koolhydraat arm
Seizoenen
Keuken type Belgisch
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

2 el Olijfolie
4 moten Zalm

De Saus

50 g Boter
2 el Witte Wijnazijn
2 el Kappers
1 el Peterselie, gehakt

Zalm met kappers en witte wijnazijn Aanwijzingen

  1. Verhit de olie in een koekepan.
    Bak hierin de moten zalm, 1 min. aan elke kant.
    Draai het vuur lager en bak ze aan elke kant 3 tot 5 min. tot ze precies gaar zijn (als u het vlees met een vork makkelijk van de graat kunt losmaken).
  2. Schik de moten op een schaal, dek ze af en houd ze warm.
  3. Laat de boter smelten in een pan.
    Voeg de azijn en de kappertjes toe.
    Breng de saus aan de kook en laat hem 2 min. pruttelen.
    Haal de pan van het vuur, voeg peper en zout naar smaak toe en strooi er de peterselie bij.
  4. Giet de saus over de zalm.

Voedingsfeiten

dieet

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept