Frittata met pasta aardappels en tijm
Categorie: | Vegetarisch Lunch |
Seizoenen | |
Keuken type | Italiaans |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
6
Personen
Ingrediënten
200 g Groene Fettucine |
3 el Olijfolie |
30 g Boter |
50 g Aardappelen, geschilde en in stukken |
115 g Kerstomaatkes, doormidden gesneden |
2 teentje(s) Knoflook, geperst |
2 el verse Tijm |
6 Eieren, licht opgeklopt |
250 ml Melk |
100 g Parmezaan, vers geraspt |
Zout en peper |
Salade mengeling |
Kerstomaatjes voor de salade |
Frittata met pasta aardappels en tijm Aanwijzingen
- Kook de pasta al dente in veel kokend water volgens de instructies op de verpakking.
Laat hem uitlekken in een vergiet en zet apart. - Verwarm olie en boter in een pan ( die in de oven kan!).
Voeg de aardappelen toe en bak ze in 15 min op middelhoog vuur.
Neem de aardappelen uit de pan en zet apart. - Bak de kerstomaatjes en look in dezelfde pan tot de velletjes van de tomaatjes scheuren.
Doe de aardappels terug in de pan en verdeel over de bodem.
Leg de pasta en tijm er bovenop.
Breng het geheel op smaak met flink wat peper en zout. - Meng de eieren, melk en kaas goed door mekaar in een kom.
Giet dit over de aardappelen pasta. - Bak het geheel tot de eieren gestold zijn, ongeveer 15 min.
Opgepast vuur niet te hoog of de onderkant verbrand. - Verwarm de grill van de oven voor op een matige stand.
Zet de pan even onder de gril en kleur het mengsel. - Serveer met een groene salade.
Voedingsfeiten
vegetarisch
Per portie