Gestoomde tongrolletjes met pasta pesto
Vrij moeilijk
Vrij goedkoop

Gestoomde zeetong met gerookte zalm en zelfgemaakte pesto.

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Lunch Tong / Slibtong Zalm Jeroen Meus
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

4 Zeetongen
4 plakje(s) Gerookte zalm
8 blaadje(s) Basilicum
500 g Tagliatelle
Parmezaan

Pesto

10 blaadje(s) Basilicum
30 g pijnboompitjes
2 teentje(s) Knoflook, geperst
50 g Parmezaanse kaas
1 dl Olijfolie
Gemalen peper en grof zeezout

Gestoomde tongrolletjes met pasta pesto Aanwijzingen

  1. Stoom of kook de spaghetti gaar (10-12 minuten in de stoomoven op 120°C) en hou hem warm.
  2. Ontvel en fileer de zeetong of vraag dat aan je visboer.
  3. Snij de gerookte zalm in reepjes even breed als de zeetongfilets.
  4. Leg op elk stukje zeetongfilet een reepje gerookte zalm.
  5. Scheur de basilicum in stukjes en leg die op de gerookte zalm.
  6. Rol ze op en steek er een tandenstoker door. Stoom ze 4 minuten op 90°C.
  7. Maak de pesto -Schaaf er nog een beetje parmezaan over en schik er de tongrolletjes op.

Voedingsfeiten

dieet

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept