Gestoomde tongrolletjes met pasta pesto(Uitgelichte Chef Jeroen Meus)
Categorie: | Hoofdgerechten Lunch Tong / Slibtong Zalm Jeroen Meus |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
4 Zeetongen |
4 plakje(s) Gerookte zalm |
8 blaadje(s) Basilicum |
500 g Tagliatelle |
Parmezaan |
Pesto
10 blaadje(s) Basilicum |
30 g pijnboompitjes |
2 teentje(s) Knoflook, geperst |
50 g Parmezaanse kaas |
1 dl Olijfolie |
Gemalen peper en grof zeezout |
Gestoomde tongrolletjes met pasta pesto Aanwijzingen
- Stoom of kook de spaghetti gaar (10-12 minuten in de stoomoven op 120°C) en hou hem warm.
- Ontvel en fileer de zeetong of vraag dat aan je visboer.
- Snij de gerookte zalm in reepjes even breed als de zeetongfilets.
- Leg op elk stukje zeetongfilet een reepje gerookte zalm.
- Scheur de basilicum in stukjes en leg die op de gerookte zalm.
- Rol ze op en steek er een tandenstoker door. Stoom ze 4 minuten op 90°C.
- Maak de pesto -Schaaf er nog een beetje parmezaan over en schik er de tongrolletjes op.
Voedingsfeiten
dieet
Per portie