Kippenballetjes in Sataysaus met venkel babymaïs en courgette
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Een pittig gekruid kippengehakt, courgette, venkel en babymaïsjes, en een lekkere smeuïge saus gebaseerd op sataysaus die je in een potje koopt, afgewerkt met kokosmelk. Met rijst erbij een heerlijke smaakvolle maaltijd, en nog eens behoorlijk gezond ook.
 
 

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Kip Hans @ DeKookbijbel.be Wok Ariane @ DeKookbijbel
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingredienten

600 g Kippengehakt
Peper en zout
6 Lenteuitjes
1 stukje(s) Gember
1 handvol Koriander
1 Zeste 1/2 Citroen
1 Eiwit
2 el Sojasaus
1 Courgette
1/2 Venkel
1 schaaltje(s) Baby Maïs
1 Sjalot
1 potje(s) Sataysaus
1/2 l Kokosmelk

Kippenballetjes in Sataysaus met venkel babymaïs en courgette Aanwijzingen

    Meng het gehakt samen met de gember, het pepertje, de lenteuitjes, het eiwit, de sojasaus, de limoenzeste en -sap
    Kruid met peper en zout
    Maak balletjes van het gehakt
     
    Snij de courgette in blokjes (met de schil nog aan)
    Versnipper het sjalotje
    Snij de venkel in blokjes
    Snij de maïs in schijfjes
     
    Doe wat arachideolie in de wok en laat heet worden
    Doe de sjalot erin en bak aan
    Voeg de venkel toeen roerbak een minuutje
    Voeg de maïs en courgette toe
    Voeg de sataysaus en de kokosmelk toe
    Roer alles goed om
     
    Voeg de balletjes toe
    Laat de balletjes garen in de saus
     
    Serveer met rijst en werk af met koriander
     

Recept notities

 
 

Meer details

Website http://www.wouldbechef.be
Bron Sven Ornelis

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept