Pasta carbonara met prei
Gemakkelijk
Goedkoop

Een carbonara aangepast met gestoofde prei en gepocheerd eitje.

Kook

Deel dit recept

Categorie: Pasta's Varkensvlees Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Jeroen Meus Ariane @ DeKookbijbel
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

boter
Olijfolie
Peper en zout
4 verse Eieren
Natuurazijn
3 stronk(en) Prei
100 g Parmezaanse kaas, gemalen
400 g Pasa Casareccia (of Farfalle, spaghetti, ...)
200 g gezouten Spek, eventueel gerookt

Pasta carbonara met prei Aanwijzingen

    Smelt een klont boter in een pan met een bodempje water.
    Kruid met peper en zout.
     
    Spoel de prei. Snijd elke stam eerst in de lengte door.
    Zo kan je alle restjes zand of aarde makkelijk wegspoelen.
    Snijd de stronken prei in drie gelijke stukken.
    Snijd ze vervolgens in julienne
    Stoof of braiseer de reepjes prei in de boter.
     
    Kook de pasta gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
     
    Snijd het zwoerd van het spek.
    Snijd het spek in reepjes en bak het krokant in een pan met een scheut olijfolie
     
    Pocheer de eieren
     
    Laat de gebakken spekjes uitlekken.
     
    Giet de spaghetti af en schep de slierten bij de gestoofde prei.
    Voeg enkele pollepels kookvocht toe.
    Smelt er de Parmezaanse kaas onder.
    Kruid met zwarte peper
     
    Schep in ieders diepbord of kommetjes een portie pasta met prei.
    Serveer er een gepocheerd eitje bovenop.
    Werk af met wat krokant gebakken spekjes.

Recept notities

 Bron : Jeroen Meus

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept