Pasta ovenschotel met venkel en chipolata(Uitgelichte Chef Hans @ DeKookBijbel)
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Heerlijke pastaovenschotel met chipolata, venkel en mozarella.
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten Pasta's Varkensvlees Hans @ DeKookbijbel.be Oven |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingredienten
400 g Spirelli, Volkoren |
5 Chipolata's |
800 g Tomatenblokjes, uit blik |
1 Venkel |
1 Ui |
1 teentje(s) Knoflook |
1 bol Mozzarella, water bijhouden |
Gruyère, geraspt |
Groentenbouillon |
1 tl Basilicum, gedroogde |
Olijfolie |
Peper en zout |
Tabasco |
Pasta ovenschotel met venkel en chipolata Aanwijzingen
Pel de ui en look en hak alles fijn.
Verhit een ruime stoofpot met olijfolie.
Bak hierin de ui en look glazig.
Roer regelmatig.
Laat de ui niet bruin worden.
Voeg de blokjes venkel toe en bak nog 2 min mee.
Giet de tomatenblokjes bij de ui samen met het sap van de mozzarella.
Bouillon toevoegen samen met de gedroogde basilicum.
Meng even en laat de saus 30 min zachtjes sudderen.
Bak ondertussen de chipolata.
Snij de gebakken worst in stukjes van ongeveer 2 cm.
Kook de pasta al dente.
Volg de instructies op de verpakking.
Meng de pasta met de tomatensaus en de stukjes worst.
Doe de pasta in een ruime ovenschaal.
Leg bovenop schijfjes mozzarella en strooi er een beetje gruyère kaas over.
et de ovenschaal ongeveer 20 min in een voorverwarmde oven van 180 graden zodat de kaas kan smelten.
Recept notities
Bron : Ellen via Sven Ornelis