Cannelloni gevuld met kaas en mortadella(Uitgelichte Chef Hans @ DeKookBijbel)
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Deze gevulde pastabuizen zien er bijzonder uit, maar eigenlijk is het een eenvoudig gerecht. De tomatensaus heeft wat pit door de chilipepers. De vulling van de schelpen is lekker smeuïg door de mortadella en de kaas.
Bereiding
Kook
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten Pasta's Varkensvlees Hans @ DeKookbijbel.be Jeroen Meus |
Seizoenen | |
Keuken type | Italiaans |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
1 handvol Basilicum, blaadjes |
1 bol(len) Mozzarella |
150 g Ricotta |
150 g Geitenkaas |
200 g Ham |
200 g Mortadella |
150 g Parmezaanse kaas |
1 snuifje(s) Suiker |
Oregano |
Rozemarijn |
Tijm |
2 blaadje(s) Laurier |
3/4 L Pasata |
70 g Tomatenpuree |
1/2 Chilipeper |
2 Ui(en) |
20 Cannelloni buisjes |
Olijfolie |
Peper en zout |
Cannelloni gevuld met kaas en mortadella Aanwijzingen
De Pasta -Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta.
Kook de pastaschelpen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en koel meteen onder koud stromend water.
Kook de pastaschelpen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en koel meteen onder koud stromend water.
De Tomatensaus - Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot.
Pel en snipper de uien. Stoof ze in de olie.
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet met een mes. Doe de lookpulp bij de uien.
Snijd de tomaten en de chilipeper in stukjes. Stoof ze met de ui en de knoflook.
Laat de tomatenpuree even meebakken. Giet er de passata bij en kruid met zout, laurier, rozemarijn, oregano, tijm en een snuifje suiker.
Zet een deksel op de kookpot en laat de saus op een laag vuur garen.
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet met een mes. Doe de lookpulp bij de uien.
Snijd de tomaten en de chilipeper in stukjes. Stoof ze met de ui en de knoflook.
Laat de tomatenpuree even meebakken. Giet er de passata bij en kruid met zout, laurier, rozemarijn, oregano, tijm en een snuifje suiker.
Zet een deksel op de kookpot en laat de saus op een laag vuur garen.
De Vulling - Snijd de parmezaan in blokjes. Mix fijn in de hakmolen. Doe de gemalen parmezaan in een kom.
Mix de mortadella ook fijn in de blender en doe het vlees bij de parmezaan.
Mix de ham en doe ook bij het mengsel.
Voeg er de geitenkaas en de ricotta aan toe. Kruid met peper en schep goed door elkaar.
Doe het mengsel in een spuitzak.
Mix de ham en doe ook bij het mengsel.
Voeg er de geitenkaas en de ricotta aan toe. Kruid met peper en schep goed door elkaar.
Doe het mengsel in een spuitzak.
Afwerken en serveren -Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Vul de gare pastaschelpen met het mengsel.
Haal de kruiden uit de saus. Schep een laagje tomatensaus in een ovenschaal en leg er de schelpen op. Giet er de rest van de saus over.
Snijd of scheur de mozzarella in stukjes en leg het over de schelpen.
Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
enkele blaadjes basilicum
Werk af met enkele blaadjes basilicum.
Haal de kruiden uit de saus. Schep een laagje tomatensaus in een ovenschaal en leg er de schelpen op. Giet er de rest van de saus over.
Snijd of scheur de mozzarella in stukjes en leg het over de schelpen.
Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
enkele blaadjes basilicum
Werk af met enkele blaadjes basilicum.
Recept notities
Meer details
Website | |
Bron | Jeroen Meus |