Wortelstoemp met kabeljauw en tartaar
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Heerlik smeuïge wortelstoemp met kabeljauw en verse tartaar.

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Kabeljauw Hans @ DeKookbijbel.be
Seizoenen
Keuken type Belgisch
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten De Stoemp

1 kg Aardappelen
1 kg Wortelen
Melk
Boter
Peper en Zout
Muskaatnoot
Tijm

De vis

4 stuk(ken) Kabeljauw (+/- 150-200g/stuk)
Bloem
Peper en zout

Tartaarsaus

5 el Mayonaise
3 Eieren, gekookt en geplet
Peper en zout
1 tl Mosterd
6 kleine Augurken, fijngesneden
1 Sjalot, fijngensneden
2 el Peterselie, fijngehakt
1 el Dragon, fijngehakt

Wortelstoemp met kabeljauw en tartaar Aanwijzingen

  1. Schil aardappelen en wortelen. Snij in gelijke stukken.
    Kook tot ze beetgaar zijn.
  2. Maak de tartaar door alles te mengen, proef en voeg eventueel nog kruiding toe indien gewenst.
  3. Als de aardappelen en wortelen gaar zijn giet af.
  4. Maak puree door melk, boter en de kruiden toe te voegen.
  5. Warm terug op en bak terwijl de kabeljauw . bebloem hem eerst.
  6. Bak dan in wat boter met olijfolie goedkleurig +/- 2à 3 min. elke kant. Hangt af van de dikte van je stuk vis.

Voedingsfeiten

dieet

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept