Aspergesoep met zalm(Uitgelichte Chef Peter Van Asbroeck)
Categorie: | Soep Zalm Peter Van Asbroeck |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingredienten
1/2 L Kippenbouillon |
1 kg Witte Asperges |
1 Ui |
1 Prei |
1 Wit van Prei |
1/2 L oom |
Peper en zout |
3 plakje(s) Gerookte Zalm |
Salie |
Boter |
Aspergesoep met zalm Aanwijzingen
- Snijd de ui, selder en prei in kleine stukken.
Stoof ze in een pan met boter.
Snijd de (ongeschilde) asperges in stukken en voeg ze bij de groenten.
Giet de kippenbouillon erbij zodra de groenten glazig zijn.
Laat gedurende 10 min. goed koken, tot de groenten gaar zijn. - Mix de soep en zeef.
Voeg de room toe en laat nog 10 min. koken.
Breng op smaak met peper en zout. - Werk af met fijngesnipperde gerookte zalm en de gesnipperde salie.
Versier met een blaadje citroenmelisse.
Dien onmiddelijk op.
Recept notities
Bron : Dag Allemaal
Voedingsfeiten
dieet
Per portie