Kreeft met verse kruidenboter
Vrij moeilijk
Vrij duur

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Kreeft Jeroen Meus
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

4 Kreeften (400 à 500g)

De boter

100 g malse Boter
1/2 el Citroen sap
2 el Platte Peterselie
1 el Kervel
1 el Bieslook
1 teentje Knoflook, geperst
1 Rode Ui, gesnipperd
1/2 el Steelkappers, gehakt

Kreeft met verse kruidenboter Aanwijzingen

  1. Meng de malse boter met alle ingrediënten en kruid af met peper en zout.
  2. Rol er een worstje van en laat de boter terug hard worden in de koelkast.
  3. Stoom of kook de kreeft 8-10 minuten op 95°C (2 minuten per 100 g).
  4. Snij de kreeft in twee en haal er het maagje en het darmkanaal uit.
  5. Bedek de kreeft met enkele schijfjes kruidenboter en zet even onder de grill.
  6. Serveer met een lekkere salade.

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept