Linguini met bacon en artisjok(Uitgelichte Chef Hans @ DeKookbijbel)
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten Pasta's Varkensvlees Hans @ DeKookbijbel.be |
Seizoenen | |
Keuken type | Italiaans |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
500 g Linguine (Belcampi) |
8 sneetj(s) Spek, (in reepjes of in geheel) |
1 Ui, fijngehakt |
1 teentje(s) Knoflook, fijngesneden |
300 g Artisjok, gegrilde op olie (of natuur) |
10 cl Witte WIjn |
scheutje Water |
20 cl Room |
2 blaadje(s) Laurier |
1 el Tijm |
Peper en Zout |
3 el Bieslook (optie), fijngesnipperd |
Linguini met bacon en artisjok Aanwijzingen
- Doe pasta in een diep bord, doe er saus over, strooi er bacon over en werk af met bieslook en parmezaan schaafsels.
Bak de bacon reepjes aan in de pan.
Tot ze bruin zijn en krokant.
Zet opzij.
Bak in de pan van de bacon de ui met de look aan in wat olijfolie.
Doe de artisjok erbij. Voeg laurier en tijm toe.
Doe de witte wijn en scheutje water erbij en laat verdampen.
Blus met de room.
Kruid met peper en zout en bieslook.
Kook ondertussen de pasta volgens instructies op de verpakking.
Giet af en meng met wat olijfolie.