Linguini met bacon en artisjok
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Eenvoudige pasta met artisjok en spek.

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Pasta's Varkensvlees Hans @ DeKookbijbel.be
Seizoenen
Keuken type Italiaans
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

500 g Linguine (Belcampi)
8 sneetj(s) Spek, (in reepjes of in geheel)
1 Ui, fijngehakt
1 teentje(s) Knoflook, fijngesneden
300 g Artisjok, gegrilde op olie (of natuur)
10 cl Witte WIjn
scheutje Water
20 cl Room
2 blaadje(s) Laurier
1 el Tijm
Peper en Zout
3 el Bieslook (optie), fijngesnipperd

Linguini met bacon en artisjok Aanwijzingen

    Bak de bacon reepjes aan in de pan.
    Tot ze bruin zijn en krokant.
    Zet opzij.
     
    Bak in de pan van de bacon de ui met de look aan in wat olijfolie.
    Doe de artisjok erbij. Voeg laurier en tijm toe.
    Doe de witte wijn en scheutje water erbij en laat verdampen.
     
    Blus met de room.
    Kruid met peper en zout en bieslook.
     
    Kook ondertussen de pasta volgens instructies op de verpakking.
     
    Giet af en meng met wat olijfolie.
     
  1. Doe pasta in een diep bord, doe er saus over, strooi er bacon over en werk af met bieslook en parmezaan schaafsels.

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept