Wortelstoemp met kabeljauw en tartaar(Uitgelichte Chef Hans @ DeKookbijbel)
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten Kabeljauw Hans @ DeKookbijbel.be |
Seizoenen | |
Keuken type | Belgisch |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten De Stoemp
1 kg Aardappelen |
1 kg Wortelen |
Melk |
Boter |
Peper en Zout |
Muskaatnoot |
Tijm |
De vis
4 stuk(ken) Kabeljauw (+/- 150-200g/stuk) |
Bloem |
Peper en zout |
Tartaarsaus
5 el Mayonaise |
3 Eieren, gekookt en geplet |
Peper en zout |
1 tl Mosterd |
6 kleine Augurken, fijngesneden |
1 Sjalot, fijngensneden |
2 el Peterselie, fijngehakt |
1 el Dragon, fijngehakt |
Wortelstoemp met kabeljauw en tartaar Aanwijzingen
- Schil aardappelen en wortelen. Snij in gelijke stukken.
Kook tot ze beetgaar zijn. - Maak de tartaar door alles te mengen, proef en voeg eventueel nog kruiding toe indien gewenst.
- Als de aardappelen en wortelen gaar zijn giet af.
- Maak puree door melk, boter en de kruiden toe te voegen.
- Warm terug op en bak terwijl de kabeljauw . bebloem hem eerst.
- Bak dan in wat boter met olijfolie goedkleurig +/- 2à 3 min. elke kant. Hangt af van de dikte van je stuk vis.
Voedingsfeiten
dieet
Per portie