Chimichangas met gehakt en groenten(Uitgelichte Chef Hans @ DeKookbijbel)
Een chimichanga (/tʃɪmiˈtʃæŋɡə/; Spaans: [tʃimiˈtʃaŋɡa]) is een gefrituurde burrito die gebruikelijk is in de Tex-Mex en andere zuidwestelijke keuken van de VS. Het gerecht wordt meestal bereid door het vullen van een tortilla met verschillende ingrediënten, meestal rijst, kaas, bonen, en een vlees zoals machaca (gedroogd vlees), carne adobada (gemarineerd vlees), carne seca (gedroogd rundvlees), of versnipperde kip, en vouw het in een rechthoekig pakket. Het wordt vervolgens gefrituurd, en kan vergezeld gaan van salsa, guacamole, zure room, of carne asada.
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten Kalfsvlees Varkensvlees Hans @ DeKookbijbel.be Oven |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Ingrediënten
500 g Gehakt (Kalfs, Varken) |
400 g Mexicaanse groenten uit diepvries (Bvb Delhaize) |
1 zakje(s) Santa Maria kruiden (bvb Burrito) |
8 Santa Maria torilla |
Olijfolie |
Cheddar, geraspt |
1 Ei, losgeklopt |
Guacamole |
Zure room |
Chimichangas met gehakt en groenten Aanwijzingen
- Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte).
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan (met hoge rand) en bak het gehakt in 3 minuutjes.
Voeg de roerbakgroenten toe en bak nog 4 minuutjes mee.
Voeg de Santa Maria kruiden toe en meng goed door elkaar.
Verwarm de tortilla’s in een pan of microgolfoven zodat ze wat zachter worden.
Verdeel de vulling in een strook over de tortilla’s en vouw de zijkanten een stukje om. Rol vervolgens de tortilla’s op.
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg hier de chimichangas in.
Bestrijk de chimichangas met wat losgeklopt ei en strooi er wat geraspte kaas overheen.
Zet de ovenschaal 10 minuutjes in de oven, tot de chimichangas mooi goudbruin zijn.
Recept notities
Serveer de chimichangas met bijvoorbeeld wat sla en guacamole.
Rijst kan er nog bij.
Bron := Naar een idee van www.marielleindekeuken.nl