Gebakken kabeljauw met geplette aardappeltjes en salsa verde
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
 Een kabeljauwstukje met een frisse salsa verde

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Kabeljauw Lunch Jeroen Meus
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

4 Kabeljauw filets (+/- 150g à 200g stuk)

Aardappelen

6 Aardappelen, geschild en gekookt
2 el Zure Room
1 teentje Knoflook, fijngehakt
2 el Peterselie, fijngehakt
4 el Sjalot, fijn gesnipperd
2 el Olijfolie
1 handje Veldsla
8 Kerstomaten

Salsa Verde

2 teentjes Knoflook
100 g Platte Peterselie
100 g Basilicum
25 cl extra vierge Olijfolie
45 g Kappertjes
50 g kleine Augurken
1 el Mosterd
125 ml Witte Wijnazijn
Peper en Zout

Gebakken kabeljauw met geplette aardappeltjes en salsa verde Aanwijzingen

    • Stoof voor de geplette aardappel 2 eetlepels sjalotten aan met het teentje look.
    • Voeg er de aardappelen bij en plet ze grof met een vork.
    • Als alles warm is voeg je er de kerstomaten en de veldsla aan toe.
    • Voeg de zure room toe en kruid af met peper en zout.
    • Bak de kabeljauw op de velkant krokant en gaar hem 5 minuten in de oven 180°C.
  1. Salsa Verde
    • Plet voor de salsa verde de teentjes look.
    • Was de peterselie en de basilicum en mix ze samen met de look, kappers, augurkjes en 2 eetlepels olijfolie in de blender.
    • Voeg de mosterd en de witte wijnazijn toe.
    • Voeg voorzichtig de rest van de olijfolie toe en kruid af met peper en zout.

Recept notities

 

Voedingsfeiten

dieet

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept