Gepikkelde appelen(Uitgelichte Chef Jeroen Meus)
Heel gemakkelijk
Goedkoop
Opgelegde appelen van Haspengouw volgens een recept van Jeroen Meus.
Galerij
Categorie: | Jeroen Meus Inmaken | Bewaren |
Seizoenen | |
Keuken type | Belgisch |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
1
Personen
Ingrediënten
4 Appelen Breaburn |
100 g Suiker |
5 dl Ciderazijn |
1 dl Calvados |
2 Kruidnagels |
1 el Jeneverbessen |
1 el Peperbollen |
1 takje(s) Rozemarijn |
Gepikkelde appelen Aanwijzingen
Breng de ciderazijn, samen met de calvados en de suiker in een pot aan de kook.
Stamp jeneverbessen, peperbollen en kruidnagels in de vijzel en voeg ze toe aan het warme pikkelvocht.
Schil de appelen, snij in kwarten, maar verwijder de klokhuizen niet.
Neem het pikkelvocht van het vuur en doe er de appelstukken in.
Knip een rondje uit een vel bakpapier, leg het bovenop de inhoud van de pot, leg er een plat bord op en zet er een gewicht op zodat appelstukken onder blijven
Laat de appelen ca. 45 minuten marineren en afkoelen in het mengsel.
Kook 4 weckbokalen en de glazen deksels minstens 5 minuten in voldoende water
Zet de warme bokalen op een handdoek, plaats er de afdekelastiek op en steek in elke bokaal een tak rozemarijn.
Vul de bokalen met appelkwarten en schenk er pikkelvocht bij tot de pot bijna overloopt.
Recept notities
Voedingsfeiten
dieet vegetarisch Vegan
Per portie
Meer details
Website | |
Bron | Appelen en Peren, Hilde Vautmans - Jeroen Meus |