Kalkoen met currysaus en rijst
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Kaolkoen blokjes met een heerlijke currysaus en rijst.

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Kalkoen Wok Jeroen Meus
Seizoenen
Keuken type Chinees
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

50 g Vetstof
2 stuk(s) Ui
2 teentje(s) Knoflook, fijngehakt
2 stengel(s) Selder, fijngesneden
2 stuk(s) Appel, geraspt
20 g Rijst
2 filet(s) Kalkoen, in blokjes
2 dl Witte Wijn
2 dl Room
1 blaadje(s) Laurier
2 takje(s) Tijm
1 el Currypoeder
Peper en zout
2 el verse Peterselie

Kalkoen met currysaus en rijst Aanwijzingen

    Stoof de ui, selder, look en appel aan in de vetstof.
     
    Voeg de rijst toe en laat even meestoven.
    Voeg de kalkoenblokjes toe en laat ook even meestoven.
    Blus af met witte wijn. Voeg de room ook toe.
    Voeg het currypoeder, tijm en laurier toe.
    Laat het geheel 15 minuten op een zacht vuurtje garen.
    Proef of de rijst gaar is, zoniet laat je het geheel een beetje langer koken.
    Kruid af met peper en zout.
  1. Bestrooi net voor het opdienen met verse peterselie

Recept notities

 

Voedingsfeiten

dieet

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept