Köfte op een fris bedje sla(Uitgelichte Chef Peter Van Asbroeck)
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Turkije is het land waar we de broccoli aan te danken hebben, maar meer dan kebab en döner kebab komt onze culinaire kennis over Turkije niet.
Dit is eens van de basisgerechten in Turkije.
Categorie: | Lamsvlees Lunch Peter Van Asbroeck |
Seizoenen | |
Keuken type | Turks |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Köfte
600 g Lamsgehakt (of rundsgehakt) |
1 Rode Chili (Ontdaan van pitjes en fijngehakt) |
1 Sjalot, fijngesnipperd |
1 teentje(s) Knoflook, gehakt |
1/2 botje(s) Bieslook |
1 Eierdooier |
Salade
1/5 krop Ijsbergsla |
12 Kerstomaten |
1/2 dl Olijfolie |
1/4 dl Ciderazijn |
Peper en zout |
Köfte op een fris bedje sla Aanwijzingen
- Meng het lamsgehakt met de chilipeper, sjalot, bieslook, look en eierdooier.
Doe er peper en zout bij.
Maak er vier hamburgers van. - Bak ze met olie op de grill of in een pan, iedere zijde ongeveer 3 min.
- Snijd de ijsbergsla in reepjes
- Snijd kerstomaten in twee en meng ze onder de sla.
- Giet wat olijfolie en azijn over de sla.
- Kruid met peper en zout.
- Leg de köfte erop
- Serveer met brood of met een aardappel in de schil.
Recept notities
Bron : Dag Allemaal