Tagliatelle met prei en spek
Gemakkelijk
Goedkoop
 Tagliatelle, spek en prei, met room en zure room.

Deel dit recept

Categorie: Pasta's Varkensvlees Hans @ DeKookbijbel.be Lunch
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

500 g verse Tagliatelle
200 g Gerookt Spek
3 stengels Prei
25 cl Zure Room
20 cl Lichte room (20%)
Nootmuskaat
Zout en peper
Boter

Tagliatelle met prei en spek Aanwijzingen

    Maak de prei schoon en snij hem in ringen.
    Stoof gaar in een nootje boter.
     
    Voeg er de zure room en de lichte room aan toe en laat al roerend even doorkoken.
    Kruid met nootmuskaat, peper en zout. 
     
    Snij het spek in reepjes en bak ze goudbruin in een pan zonder vetstof.
    Laat uitlekken op keukenpapier.
     
    Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
    Giet af en schep er de preisaus door.
     
    Verdeel de pasta over voorverwarmde borden.
    Strooi er de spekjes over.
     
    Werk af met parmezaanschilfers en eventueel een plukje groen.

Recept notities

 Naar idee van LibelleLekker

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept