Varkenssnede met champignons en basilicum(Uitgelichte Chef Okay)
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Mals stukje varkensoester met champignons, basilicum en wortelpuree.
Kook
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten Varkensvlees |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
4 varkensoesters |
250 g Champignons, witte |
1/2 plantje(s) Basilicum |
2 Sjalotten |
1 dl Melk |
2 el Zure Room |
1 kg Wortelpuree |
4 el Olijfolie |
Peper en zout |
--- Wortelpuree ---
800 g Aardappelen |
500 g Wortelen |
1 scheutje(s) Melk |
1 Ei |
Peper en zout |
Noormuskaat |
Varkenssnede met champignons en basilicum Aanwijzingen
Snij de paddenstoelen in 4 of 6 afhangende van hun grote.
Snij de sjalot in fijne ringen.
Snipper de basilucum fijn.
Kook de aardappelen en de wortelen.
Giet af.
Maak een puree van de wortelen en aardappelen met wat melk, een ei, nootmuskaat, peper en zout.
Verhit ondertssen 2 el olijfolie in een andere kookpot en stoof de sjalot glazig.
Voeg de paddenstoelen toe en stoof 5 min. op een hoog vuur.
Roer er de zure room en de basilicum onder
Kruid mer peper en zout.
Verhit 2 el olijfolie in een braadpan en bak de varkenssneden +/- 5 min aan elke kant.
Kruid met peper en zout.
Recept notities
Voedingsfeiten
dieet
Per portie
Meer details
Website | http://www.okay.be |
Bron | Okay |