Waterzooi van zalm
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Zalm
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

600 g Zalm
50 g Grijze Garnalen, gepeld
500 g Soepgroenten
2 el Olijfolie
2 el Bloem
20 cl Dilea halfvolle melk, lactosevrij
20 cl Water
20 cl Visfond, bokaal
1 Kruidentuiltje (Peterselie, Laurier, Tijm)
5 cl Dilea room, vol, lactosevrij
Plate Peterselie, fijngehakt
Rijst of Aardappelen

Waterzooi van zalm Aanwijzingen

    Snijd de soepgroenten fijn (staafjes van 7 à 8 cm).
     
    Stoof de groenten met de olie op een zacht vuur in een pan.
    Dek af en laat gedurende een tiental minuten slinken.
     
    Bestrooi met de bloem en roer 30 seconden.
    Voeg vervolgens de melk van Dilea Zero Lactose® toe.
     
    Doe er daarna de visfond, het water, het blokje visbouillon en het kruidentuiltje bij.
     
    Breng aan de kook, dek af en laat 10 minuten sudderen op een zacht vuur.
     
    Verwijder het kruidentuiltje.
    Snijd de vis in stukken.
    Voeg de vis toe aan de waterzooi, breng aan de kook,
     
    Zet het vuur daarna lager en laat nog 5 minuten sudderen op een heel zacht vuur.

    Voeg de volle room van Dilea Zero Lactose®, de grijze garnalen en de gehakte peterselie toe.

    Dien heet op met gekookte aardappelen of rijst.

Recept notities

Bron : Delhaize.be - Dilea.be

Voedingsfeiten

dieet lactosenvrij

Per portie

Meer details

Website http://www.dilea.be
Bron

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept