Pasta Siciliana
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Pasta gerecht met vele groentjes  (aubergines, courgette, tomaat) mozzarella, pecorino en geitenkaas. Pittig gekruid en op smaak gebracht met balsamicoazijn en kappertjes.

Kook

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Pasta's Vegetarisch Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Jeroen Meus
Seizoenen
Keuken type Italiaans
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

2 Aubergines
Olijfolie
Balsamicazijn
Olijven
2 Sjalotten
2 el Kappertjes
1 teentje(s) Knoflook
Oregano
500 g Rigatoni pasta
1 Gele Paprika
400 g Tomaat uit blik
1/2 Courgette
1 bol Mozzarella
150 g Geitenkaas
1/2 Chilipeper
Basilicum
60 g Peperoni

Pasta Siciliana Aanwijzingen

    Schil de aubergines en snij ze in blokjes.
     
    Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan en bak er de aubergineblokjes in.
     
    Pel de sjalotten en snijd ze in stukjes.
    Kneus en pel de knoflook.
    Snipper de teen fijn.
    Stoof deze smaakmakers mee aan.
     
    Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
     
    Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten.
    Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe ze bij de aubergine.
     
    Snijd ook de courgette in blokjes.
    Voeg de groenten toe aan de pan.
     
    Snijd de chilipeper in fijne rondjes.
    Doe ze mee in de pan.
     
    Voor de zure toets: een scheutje balsamicoazijn.
    Laat even stoven.
     
    Schep er de olijven en kappertjes bij.
    Breng verder op smaak met een snuif oregano en zout.
     
    Giet er de tomatenblokjes bij en laat even meebakken.
    Spoel de blikjes uit met wat water en giet het bij de saus.
    Laat verder garen onder deksel.
     
    Scheur de mozzarella in stukken.
     
    Giet de pasta af.
    Serveer de rigatoni in diepe borden.
    Schep er de rijkelijke groentesaus over.
     
    Werk elk pastabord af met stukjes mozzarella, geraspte pecorino, blokje geitenkaas en enkele blaadjes basilicum.
    Druppel er eventueel nog wat goede olijfolie over voor een perfect resultaat.
     

Recept notities

 Bron : Dagelijkse kost - Jeroen Meus

Voedingsfeiten

vegetarisch

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept