Zalm met sesamkorstje en zachte curryroomsaus(Uitgelichte Chef Jeroen Meus)
Vrij moeilijk
Vrij goedkoop
Een heerlijk fusion gerecht met zalm, curry en sojascheuten.
Categorie: | Hoofdgerechten Zalm Jeroen Meus |
Seizoenen | |
Keuken type | Fusion |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
4 Zalmfilets |
1 el Broodkruim of chapelure |
200 g Sojascheuten |
20 g Champignons |
1 Ui |
2 kleine Wortelen |
100 g Shiitake |
1 el Sesamzaadjes |
Olijfolie |
200 g Rijst |
De saus
1 Ui, fijngesnipperd |
1 dl Witte Wijn |
Kippenbouillon |
Bakboter |
Bloem |
1 dl Room |
Zalm met sesamkorstje en zachte curryroomsaus Aanwijzingen
- Stoof de ajuin aan in een flinke klont boter.
- Schik op warme borden, de rijst, de gemengde groenten en een spiegel currysaus, schik er tenslotte de zalm op en dien direct warm op.
Rooster de sesamzaadjes in een droge pan op een zeer zacht vuurtje of in de oven.
Meng ze met het broodkruim.
Kruid de zalmfilets met peper en zout· en druk ze in dit mengsel,.
Schik ze op een ingeöliede· ovenplaat.
Snij de wortelen in staafjes , de champiugnons en shiitake in niet te dunne plakken, en de ui in halve maantjes
Bak in de wok de groenten in volgorde van gaartijd (wortelen, ui, champignons en shiitake en op het allerlaatste de sojascheuten), breng op smaak met peper en zout.
Kook de gekruide rijst· beetgaar en houd warm.
Zet juist voor het opdienen de zalm in de oven (ongeveer 10 à 15 min.)