Zalm met sesamkorstje en zachte curryroomsaus
Vrij moeilijk
Vrij goedkoop

Een heerlijk fusion gerecht met zalm, curry en sojascheuten.

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Zalm Jeroen Meus
Seizoenen
Keuken type Fusion
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

4 Zalmfilets
1 el Broodkruim of chapelure
200 g Sojascheuten
20 g Champignons
1 Ui
2 kleine Wortelen
100 g Shiitake
1 el Sesamzaadjes
Olijfolie
200 g Rijst

De saus

1 Ui, fijngesnipperd
1 dl Witte Wijn
Kippenbouillon
Bakboter
Bloem
1 dl Room

Zalm met sesamkorstje en zachte curryroomsaus Aanwijzingen

  1. Stoof de ajuin aan in een flinke klont boter.
  2. Voeg currypoeder en curcuma toe, roer de bloem erdoor tot een dikke roux Bevochtig met de witte wijn, room en kippenbouillon. Laat inkoken tot een licht gebonden saus en breng verder op smaak (peper, zout, extra·kippenbouillon, en eventueel currypasta)
  3. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan op een zeer zacht vuurtje of in de oven.
    Meng ze met het broodkruim.
    Kruid de zalmfilets met peper en zout· en druk ze in dit mengsel,.
    Schik ze op een ingeöliede· ovenplaat.
     
    Snij de wortelen in staafjes , de champiugnons en shiitake in niet te dunne plakken, en de ui in halve maantjes
    Bak in de wok de groenten in volgorde van gaartijd (wortelen, ui, champignons en shiitake en op het allerlaatste de sojascheuten), breng op smaak met peper en zout.
     
    Kook de gekruide rijst· beetgaar en houd warm.
     
    Zet juist voor het opdienen de zalm in de oven (ongeveer 10 à 15 min.)
     
  4. Schik op warme borden, de rijst, de gemengde groenten en een spiegel currysaus, schik er tenslotte de zalm op en dien direct warm op.

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept