Lasagne met zalm en witloof
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
 Lasagne met witloof en zalm is eens iets anders en ook heerlijk.
 

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Pasta's Zalm Oven
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

3 Zalmfilets
800 g Witloof
125 g Chimaykaas, zacht en smeuïg
50 g Boter
1 Ei
5 dl Melk
16 Lasagnevellen, Bertagni
20 g Bloem
Nootmuskaat
Peper en zout

Lasagne met zalm en witloof Aanwijzingen

    Verwijder de harde kern uit de witloofstronken en snij het witloof grof.
     
    Snij de korst van de kaas en snij de kaas in plakjes.
     
    Verwarm de oven voor op 200°C
     
    Brend de groentenbouillon aan de kook in een grote kookpot en leg er de zalmfilets in.
    Haal de kookpot van het vuur en dek af.
    Laat de vis 7 min. garen.
    Laat uitlekken.
     
    Verdeel daarna in stukjes
     
    Hou de bouillon apart.
     
    Smelt 50g boter in een steelpannetje.
    Meng er de bloem onder en roer tot het naar biscuit ruikt.
    Voeg de koude melk al roerend toe en blijf goed kloppen.
    Giet er daarna de bouillon al roerend bij.
    Laat enkele minuten pruttelen tot een smeuïge maar dikke saus.
    Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
     
    Vet een ovenschaal in met boter.
    Bedek de bodem met een laagje saus.
     
    3 lasagnevellen, Stukjes zalm en grofgesneden witloof.
    Herhaal dit nog eens.
    Eindig met laagje saus en werk af met de kaas.
     
    Bak af in de oven op 200°C +/- 35 min.
     

Recept notities

 
 

Meer details

Website http://www.okay.be
Bron Okay

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept