Bechamel saus
Gemakkelijk
Goedkoop
bechamel saus, lekker bij bloemkool, lasagne, ...
Kook

Deel dit recept

Categorie: Saus, Olie, Azijn, Marinades, Bouillon Jeroen Meus
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

30 g Boter
40 g Bloem
250 g Kaas
1 stuk(s) Eidooier (Optioneel)
Peper en zout
Nootmuslaat
7 dl Melk

Bechamel saus Aanwijzingen

    De basis van de saus is een roux. Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem eraan toe.
     
    Laat het bloemmengsel al roerend opdrogen, maar let erop dat de roux niet aanbakt.
    Zodra je een lekkere biscuitgeur ruikt, schenk je de melk in de pot. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus bindt.
     
    Na voldoende lang roeren, krijg je een gladde bechamelsaus. (Vermijd een te dikke saus. Om de saus te verdunnen, voeg je wat extra melk toe.)
    Haal de pot van het vuur en meng de gemalen kaas door de saus. (Hou een deel kaas opzij voor de afwerking.)
     
    Voeg er een scheutje citroensap aan toe.
    Kruid de saus naar smaak met peper, zout en muskaatnoot.
     

Recept notities

Voor een extra glanzende saus, kan je er een eierdooier door roeren.

 

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept