Gemarineerde zalm -Graved Lax- met yoghurt dressing
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Heerlijk recept voor graved lax.

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Zalm Jeroen Meus
Seizoenen
Keuken type Fusion
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

600 g Zalm, filets ontveld
12 el Bruine Suiker
10 el Grof Zeezout
4 el gemalen, Peper
2 bussel(s) Dille
1/2 Sinaasappelschil
1 scheutje(s) Cognac

Dressing

2 el Room
4 el Yoghurt
1 el Dille, fijngesneden
1 el Marinadevocht
1 tl Mosterd
100 g Knolselder
1 scheutje Walnootolie
1 scheutje(s) Balsamico di Modena
1 bussel(s) Bieslook
Peper en zout

Gemarineerde zalm -Graved Lax- met yoghurt dressing Aanwijzingen

    Meng zout, suiker, dille, sinaasappelschil, peper en cognac.
    Stort het mengsel uit in een diepe schaal.
    Leg de vis erop (met de velkant naar boven).
    Zet gewicht op de zalm en laat hem zo 1 nacht marineren in de koelkast.
     
    Haal hem uit en snij er dwars sneetjes van en leg die op een plat bord.
     
    Zeef een beetje van het marinadevocht en meng dat samen met de room, dille en mosterd.
    Kruid af met peper. (Geen zout want het marinadevocht is al zout genoeg.)
     
    Snij de knolselder in julienne.
     
    Snij de bieslook in staafjes van 3-4 cm en meng die met de knolselder.
     
    Kruid het slaatje met een beetje azijn, walnootolie, peper en zout.
     
    Schik het slaatje in het midden van het bord en werk af met een beetje yoghurtdressing
     

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept