Pasta carbonara met prei(Uitgelichte Chef Hans @ DeKookBijbel)
Kook
Galerij
Categorie: | Pasta's Varkensvlees Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Jeroen Meus Ariane @ DeKookbijbel |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
boter |
Olijfolie |
Peper en zout |
4 verse Eieren |
Natuurazijn |
3 stronk(en) Prei |
100 g Parmezaanse kaas, gemalen |
400 g Pasa Casareccia (of Farfalle, spaghetti, ...) |
200 g gezouten Spek, eventueel gerookt |
Pasta carbonara met prei Aanwijzingen
Smelt een klont boter in een pan met een bodempje water.
Kruid met peper en zout.
Spoel de prei. Snijd elke stam eerst in de lengte door.
Zo kan je alle restjes zand of aarde makkelijk wegspoelen.
Snijd de stronken prei in drie gelijke stukken.
Snijd ze vervolgens in julienne
Stoof of braiseer de reepjes prei in de boter.
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd het zwoerd van het spek.
Snijd het spek in reepjes en bak het krokant in een pan met een scheut olijfolie
Pocheer de eieren
Laat de gebakken spekjes uitlekken.
Giet de spaghetti af en schep de slierten bij de gestoofde prei.
Voeg enkele pollepels kookvocht toe.
Smelt er de Parmezaanse kaas onder.
Kruid met zwarte peper
Schep in ieders diepbord of kommetjes een portie pasta met prei.
Serveer er een gepocheerd eitje bovenop.
Werk af met wat krokant gebakken spekjes.
Recept notities
Bron : Jeroen Meus