Runderburger met chorizo en tomatenaioli
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Een burger geïnspireerd op Spaanse Pan Catalan met chorizo en Manchego kaas.
 

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Rundvlees Hans @ DeKookbijbel.be Jeroen Meus Ariane @ DeKookbijbel
Seizoenen
Keuken type Amerikaans
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

--- De Hamburger ---

500 g Rundergehakt
1 Ei
Peper en Zout
gerookt Paprika Poeder
200 g Chorizo, uit blik
50 g Paneermeel
1 tak(ken) Rozemarijn

--- Tomatenaïoli ---

2 snede(s) Brood
1 scheutje(s) Melk
1 Eierdooier(s)
1 tl Mosterd
40 g Zongedroogde Tomaten
2 tl Tomatenpuree
1 tl Sambal
1 teentje(s) knoflook

--- Rest ---

1 Rode Ui
Gemengde Sla
2 Tomaten
100 g Manchego
4 Hamburgerbroodjes
Olijfolie

Runderburger met chorizo en tomatenaioli Aanwijzingen

    Meng het gehakt met het ei en kruid met peper, zout en gerookt paprikapoeder. 
     
    Snijd de chorizo in kleine blokjes en kneed het door het gehakt
     
    Doe paneermeel bij het vlees en kneed goed.
     
    Rits de blaadjes van de rozemarijn en snipper ze wat fijner.
    Kneed ze ook door het gehakt.
     
    Vorm er 8 dunne hamburgers mee.
     
    De Aioli -Haal de korsten van het brood en snijd het kruim in blokjes. Doe de broodblokjes in een hoge maatbeker en giet er een scheutje melk bij. Laat even weken.
     
    Doe er de eierdooier en de mosterd bij.
     
    Snijd de zongedroogde tomaten wat kleiner en doe ze bij de saus
     
    Voeg er de tomatenpuree, de sambal en de knoflook aan toe. Kruid met gerookt paprikapoeder.
     
    Giet er de arachideolie bij en mix met een staafmixer tot aioli.
    Breng op smaak met een snuifje zout.
     
    Afwerken en serveren - Verwarm de BBQ of een goede grilllpan
     
    Pel de ui en snijd hem in ringen.
     
    Spoel de gemengde sla en laat hem uitlekken in een vergiet.
     
    Snijd de tomaat en de Manchego in plakjes.
    Houd nog wat tomaat apart om de broodjes in te smeren.
     
    Snijd de broodjes open met een gekarteld mes en besprenkel beide kanten met olijfolie.
    Rooster ze kort op de barbecue.
     
    Bak intussen de hamburgers aan beide kanten op de barbecue.
    Leg er een plak Manchego op en laat smelten.
     
    Wrijf de geroosterde broodjes in met knoflook.
    Duw er de resterende tomaat op uit.
    Lepel wat aioli op het broodje.
    Doe een toef veldsla op de broodjes.
    Leg er enkele plakken tomaat, wat uiringen en een hamburger met kaas op.
    En op de kaas de tweede hamburger.
    Bedek de broodjes met de bovenste helft en serveer meteen.

Recept notities

Gerookt paprika poeder : Les Sentuers Du Soleil - Salernes (F)

Meer details

Website
Bron Jeroen Meus

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept