Gewokt varkensvlees met een Redbachsausje
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Een bruggetje tussen Azië en België door dit wokgrecht te overgieten met een Redbach.

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Varkensvlees Lunch Wok Peter Van Asbroeck
Seizoenen
Keuken type Fusion
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

600 g Varkenshaasje
200 g Sojascheuten
1 kleine Ui, fijngesnipperd
150 g Champignons
1 teentje(s) Knoflook
1 stukj(s) Gember
1 flesje(s) Redback bier
1 el Arachideolie
1 bosje(s) Koriander
Peper en zout

Gewokt varkensvlees met een Redbachsausje Aanwijzingen

  1. Snijd de ui in kleine blokje.
  2. Schil de knoflook en snijd in kleine schijfjes.
  3. Snijd de champignons in fijne plakjes.
  4. Hak de gember tot u ongeveer een koffielepel vol hebtVerhit de wok en doe de olie erin.
  5. Doe het vlees in de pan, bak het mooi bruin langs alle zijden en haal het er weer uit.
  6. Doe de ui en de look in de pan.
  7. Voeg de champignons, de sojascheuten en de gember toe.
  8. Laat alles eventjes goed bakken.
  9. Breng op smaak met peper en zout.Schep de groenten op een groot bord en dek af met aluminium folie.
  10. Giet de Redbach in de wok . Als de drank begint te koken, doet u er het vlees weer bij.Zo krijgt het een lekker gekarameliseerd laagje.
    Kruid met peper en zout.
  11. Voeg er de groenten weer aan toe.
  12. Schik als een torentje op een bord en werk af met een bosje koriander.

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept