Saffraanaïoli
Gemakkelijk
Vrij duur

Saffraanaïoli met Belgische saffraan.

Deel dit recept

Categorie: Koude saus Jeroen Meus
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 1 Personen

Ingrediënten

1 snede(s) Brood
1 dl Melk
2 Eierdooiers
1 mespunt(en) Zout en peper
1 tl Wijnazijn
1 tl Belgische Saffraandraadjes, geweekt in 1 el water
1 tl Mosterd
2 dl Druivenpitolie
1 tl Water

Saffraanaïoli Aanwijzingen

  1. Week voor de aïolie het sneetje brood in de melk.
  2. Haal het eruit en knijp de melk eruit.
  3. Pers de look heel fijn en meng met de eidooiers, mosterd, azijn, safraandraadjes en water.
  4. Voeg het geweekt brood toe en roer alles goed.
  5. Voeg nu geleidelijk aan de druivenpitolie toe en roer totdat de aïolie dik is.
  6. Kruid de aïoli af met peper en zout.

Voedingsfeiten

vegetarisch

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept