a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z #

Recepten beginnend met M

Aubergine
  • Moeilijkheid: Gemiddeld
  • Oorsprong: Italiaans

Millefoglie di patate e melenzane (Aardappellaagjes met aubergine)

Fijne laagjes aardappelschljfjes, ansjovis, aubergines en zongedroogde tomaten, met tussen elk laagje enkele gehakte basilicumblaadjes en wat Parmezaanse kaas; een verrukkelijk Mediterraans aardappelgerecht.
 
Mincemeat

Mincemeat

Van origine werd mincemeat gemaakt van gemalen of gehakt rundvlees, niervet, gedroogde vruchten, suiker, specerijen en brandewijn. De alcohol en suiker verhoogden niet alleen de smaak, maar conserveerden ook het vlees. Tegenwoordig staat  mincemeat voor een rijke, sappige vulling zonder vlees. In Engeland wordt mincemeat in de periode rond Kerst gebruikt als vulling voor pasteien en kleine taartjes, vaak bestrooid met poedersuiker. Het verhaal gaat, dat het eten van elke mince-pie tussen Kerst en Nieuwjaar staat voor één gelukkige maand in het nieuwe jaar. Hoewel mincemeat na het bereiden direct gebruikt kan worden, is het aanbevolen de mincemeat in gesteriliseerde potten te scheppen en het minimaal enkele weken te bewaren op een koele donkere plaats, het mengsel zal hiervan meer smaak en aroma krijgen.Van origine werd mincemeat gemaakt van gemalen of gehakt rundvlees, niervet, gedroogde vruchten, suiker, specerijen en brandewijn. De alcohol  en suiker verhoogden niet alleen de smaak, maar conserveerden ook het vlees. Tegenwoordig staat mincemeat voor een rijke, sappige vulling zonder vlees. In Engeland wordt mincemeat in de periode rond Kerst gebruikt als vulling voor pasteien en kleine taartjes, vaak bestrooid met poedersuiker. Het verhaal gaat, dat het eten van elke mince-pie tussen Kerst en Nieuwjaar staat voor één gelukkige maand in het nieuwe jaar.
Hoewel mincemeat na het bereiden direct gebruikt kan worden, is het aanbevolen de mincemeat in gesteriliseerde potten te scheppen en het minimaal enkele weken te bewaren op een koele donkere plaats, het mengsel zal hiervan meer smaak en aroma krijgen.
 
 
Minestrone (Jeroen Meus)
  • Tijd: 1h40 min.
  • Moeilijkheid: Gemiddeld
  • Oorsprong: Italiaans

Minestrone (Jeroen Meus)

Minestrone betekend zoveel als 'grote soep'. Terecht, wat er zitten heel wat groenten indeze soep. Recept is voor zeker reserve te hebben dat je kan invriezen.

 

Minestrone alla Peter
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Oorsprong: Italiaans

Minestrone alla Peter

Minestrone : een stevige groentesoep met pasta, geserveerd met een stuk ciabattabrood is het een volwaardige maaltijd. In Italië heeft elk dorp, zelfs elk gezin zijn eigen variante.

 

Mini garnalencocktail
  • Tijd: +/- 30 min.
  • Moeilijkheid:

Mini garnalencocktail

 
Mini glaasje met mierikswortel mousse en gerookte paling
  • Moeilijkheid: Makkelijk

Mini glaasje met mierikswortel mousse en gerookte paling

Dit recept is voor ongeveer 16 à 20 glaasjes.

 

Mini preitaartjes met ricotta en artisjok
  • Tijd: +/-40 min.
  • Moeilijkheid: Makkelijk

Mini preitaartjes met ricotta en artisjok

Recept goed voor 6 taartjes.

Tomatentaartje
  • Moeilijkheid: Makkelijk

Mini tomatentaartjes

Recept is voor ongeveer 12 hapjes.

 

Miserable gebak
  • Moeilijkheid: Gevorderd

Miserable gebak

 
Mixed grill fricassee

Mixed grill fricassee

<<  1 2 3 [45 6  >>