Opgelegde peren
  • dinsdag 14 november 2017
  • 16315
Opgelegde peren
"Ik ben niet zo'n actieve kok. Het enige wat ik al eens rnet appelen of peren maak, is appelmoes en appelcake. Mijn moeder zaliger was echter een uitstekende kok. In onze tuin stonden heel wat...
Categorie: Tussendoortjes Inmaken | Bewaren
Keuken type Belgisch
Moeilijkheid:
Heel gemakkelijk
Paardensteak met hofmeesterboter en witloofslaatje
  • woensdag 09 mei 2012
  • 24235
Paardensteak met hofmeesterboter en witloofslaatje

Paardensteak, typisch streekgerecht en erg bekend in Vilvoorde, Pjeirefretters.

Categorie: Hoofdgerechten Paardenvlees
Keuken type Belgisch
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Pasta met witloof, appel en kip
  • vrijdag 01 november 2019
  • 24655
Pasta met witloof, appel en kip
 
 
Categorie: Hoofdgerechten Pasta's Kip Hans @ DeKookbijbel.be Wok
Keuken type Belgisch
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Preistoemp met spek
  • maandag 05 april 2021
  • 23576
Preistoemp met spek

Preistoemp met spek en Belgische pickles, een Belgische gerecht uit vervlogen tijden.

Categorie: Hoofdgerechten Varkensvlees Hans @ DeKookbijbel.be
Keuken type Belgisch
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Salade met gegrilde peren en hervekaas
  • vrijdag 22 juni 2018
  • 9669
Salade met gegrilde peren en hervekaas
 "Peer is een fantastisch stukje fruit van bij ons - hier worden trouwens de allerbeste peren ter wereld gekweekt! - dat ideaal is om te verwerken in allerlei lekkers. In desserts...
Categorie: Salades Vegetarisch Lunch Jeroen Meus
Keuken type Belgisch
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Scampi Diabolique
  • maandag 19 maart 2012
  • 29846
Scampi Diabolique

Een klassieker, scampi pikant.

Categorie: Voorgerechten Jeroen Meus Scampi
Keuken type Belgisch
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Schorsenerenstamppot met Herve kaas en kalfsvlees
  • donderdag 19 april 2018
  • 6003
Schorsenerenstamppot met Herve kaas en kalfsvlees
Een stamppot van schorseneren met Herve kaas en mals kalfsvlees.
 
Categorie: Hoofdgerechten Kalfsvlees
Keuken type Belgisch
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Slaatje met maatjes en groene boontjes
  • woensdag 14 maart 2012
  • 20567
Slaatje met maatjes en groene boontjes
In mei, als de haring voldoende vet is, begint de jaarlijkse periode waarin op maatjesharing wordt gevist. Die duurt doorgaans tot juli. Haring mag dus Hollandse Nieuwe heten als hij goed vet is, en...
Categorie: Salades Maatjes Lunch
Keuken type Belgisch
Seizoenen: Mei Juni Juli
Moeilijkheid:
Heel gemakkelijk
Steak tartaar / Americain
  • woensdag 30 oktober 2019
  • 23878
Steak tartaar / Americain

Een echte steak tartaar zoals hij moet worden gemaakt.

Voor dit gerecht heb je een uiterst scherp mes nodig!

 
 
Categorie: Hoofdgerechten Rundvlees Hans @ DeKookbijbel.be
Keuken type Belgisch
Voorbereidingstijd:
30m
Kook:
10m
Klaar in:
15m
Moeilijkheid:
Vrij moeilijk
Steak tartaar met prinsessenbonen en yoghurt dressing
  • donderdag 24 mei 2018
  • 6637
Steak tartaar met prinsessenbonen en yoghurt dressing
Heerlijke steak tartaar met frietjes en boontjes als slaatje.
 
Categorie: Hoofdgerechten Rundvlees
Keuken type Belgisch
Moeilijkheid:
Heel gemakkelijk