Lasagne met Balletjes(Uitgelichte Chef Hans @ DeKookBijbel)
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Lasagne met balletjes, ricotta, mozzarella, grana padano in de oven.
Bereiding
Kook
Klaar in
1h
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten Pasta's Varkensvlees |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
500 g Gehakt |
18 Lasagnevellen (Bertagni) |
1 Ui |
2 teentje(s) Knoflook |
2 bol(len) Mozzarella |
1 fles(sen) Tomatenpassata |
2 el Broodkruim |
150 g Ricotta |
Grana Padano, geraspt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Lasagne met Balletjes Aanwijzingen
- Pel en snipper de ui. Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui. Verdeel het gehakt in twee hoopjes. Voeg de helft van het gehakt toe aan de ui en bak rul.
- Doe de tomatenpassata bij het vlees.
- Meng de ricotta met wat room peper en zout en voeg er Grana Padano aan toe naar smaak.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe een schep van de tomatensaus in een ovenschaal, beleg met een lasagnevel, een laagje saus, ricotta mengsel en de blokjes mozzarella. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje ricotta, mozzarella stukjes, leg er blaadjes basilcum op en bestrooi met geraspte Grana Padano.
Recept notities