Luikse wafel volgens Rutger(Uitgelichte Chef Rutger bakt)
Vrij moeilijk
Vrij goedkoop
De Luikse wafel, wie kent ze niet. Heerlijke wafel met parelsuiker, heerlijk nog half lauw.
Bereiding
Klaar in
2h
Galerij
Categorie: | Bakkerij Wafels |
Seizoenen | |
Keuken type | Belgisch |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
15
Porties
Ingrediënten
500 g Bloem |
1 tl Zout |
14 g gedroogde Gist |
200 g Boter, kamertemperatuur |
2 Eieren, kamertemperatuur |
75 g Basterdsuiker |
1 Eierdooier, kamertemperatuur |
160 ml Water, lauw |
1 tl Vanille extract |
--- Vulling ---
30 g gesmolten Boter |
300 g Parelsuiker (of grof gehakte klontjes) |
Luikse wafel volgens Rutger Aanwijzingen
- Meng alle ingrediënten voor het deeg tot een soepel geheel. Het deeg blijft een beetje plakkerig, wat het kneden met de hand lastiger maakt. Gebruik eventueel een mixer met deeghaken. Kneed het deeg minimaal 5 minuten goed door en laat het daarna afgedekt 1 uur op een warme plaats rijzen.
- Meng de gesmolten boter met de parelsuiker zodat deze allemaal omhuld zijn met wat boter. Kneed de parelsuiker door het deeg en verdeel dit vervolgens in 16 stukjes. Maak bolletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede (bak)plaat. Laat de bolletjes afgedekt nog 30 minuten rijzen.
- Verwarm het wafelijzer voor op 175 °C. Vet het wafelijzer in met wat bakspray. Bak de bolletjes deeg in 3 tot 6 minuten tot een Luikse wafel en laat ze afkoelen op een rooster. Serveer de wafels (lauw)warm of koud.
Recept notities
Meer details
Website | http://www.rutgerbakt.be |
Bron | Rutger Bakt |