'Air Baguette' met rode vruchten, plattekaas met rozenbottel en sarawakpeper
  • donderdag 08 maart 2012
  • 17105
Asperges met gerookte zalm en dijonnaise
  • woensdag 28 maart 2012
  • 30083
Asperges met gerookte zalm en dijonnaise

Heerlijke asperges met gerookte zalm en Dijonaise ipv de klassieke

Categorie: Lunch Zalm Jeroen Meus
Keuken type Frans
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Carré van melklam, puree van erwtjes, asperges en croque van appel met buikspek
  • zondag 22 januari 2012
  • 31329
Carré van melklam, puree van erwtjes, asperges en croque van appel met buikspek
Een heerlijk recept met zacht melklam, Belgische asperges en appel.
 
 
Categorie: Hoofdgerechten Lamsvlees Frank Theunen
Keuken type Frans
Seizoenen: Lente
Moeilijkheid:
Moeilijk
Cassoulet van eend (Cassoulet au confit de canard)
  • zondag 19 februari 2012
  • 32332
Cassoulet van eend (Cassoulet au confit de canard)
Een typisch Frans gerecht, confit de canard, vind je in Frankrijk zelf in blik en bokaal. In België ook wel te vinden. Of zelf maken ;-)
Categorie: Hoofdgerechten Eend Oven
Keuken type Frans
Moeilijkheid:
Vrij moeilijk
Coq au Vin
  • dinsdag 28 februari 2012
  • 18550
Coq au Vin
Coq au vin is een Frans gerecht. De basis voor de stoofschotel is een hele haan en rode wijn, bij voorkeur een Bourgogne.
Categorie: Hoofdgerechten Kip Stoofpot
Keuken type Frans
Moeilijkheid:
Vrij moeilijk
Crêpes suzette
  • dinsdag 13 maart 2012
  • 16075
Crêpes suzette
Traditionele pannekoeken met suiker, stroop,... beu? Maak dan eens deze crêpes suzette, geflambeerd met Grand Marinier.    
Categorie: Desserts Peter Van Asbroeck Pannenkoeken Klassiekers
Keuken type Frans
Seizoenen: Winter Herfst
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Dijonaise
  • woensdag 28 maart 2012
  • 17396
Dijonaise

Een mosterdsausje heerlijk bij kip, asperges, zalm,....

Categorie: Bijgerechten Jeroen Meus Warme saus
Keuken type Frans
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Franse geitenkaassalade
  • zondag 27 mei 2012
  • 25718
Franse geitenkaassalade

Een slaatje met geitenkaas en spek.

Categorie: Voorgerechten Salades Hans @ DeKookbijbel.be Lunch
Keuken type Frans
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Gestoomde kabeljauw met provencaalse groenten
  • maandag 05 maart 2012
  • 27602
Gestoomde kabeljauw met provencaalse groenten
Kabeljauw opp een bedje van provencaalse groenten.
Categorie: Hoofdgerechten Kabeljauw Hans @ DeKookbijbel.be Lunch
Keuken type Frans
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Kip uit Bresse met kersen, natuurlijke jus met pistache
  • woensdag 07 maart 2012
  • 17851
Kip uit Bresse met kersen, natuurlijke jus met pistache
Verrassend gerecht in een bokaal.
Categorie: Kip Lunch Oven
Keuken type Frans
Moeilijkheid:
Gemakkelijk