Kooktermen

 
There are 9 entries in this glossary.
Search for glossary terms (regular expression allowed)

Glossaries

Term Definition
Emincer


In reepjes snijden.

Hits - 1756
Emonderen

Groenten of fruit enkele seconden in kokend water dompelen, verfrissen en dan pellen.

Hits - 2465
Emulsie

Mengsel van twee vloeistoffen, bijvoorbeeld olie en azijn, die elkaar eigenlijk afstoten. Deze vloeistoffen kan je mengen door ze goed door elkaar te kloppen en eventueel een derde stof, bijvoorbeeld mosterd of eierdooier, toe te voegen

Hits - 2438
En papillote koken

Een kooktechniek waarbij de eindbereiding van een gerecht in een omhulsel plaatsvindt. Dit kan een natuurlijk omhulsel zijn zoals een kool-of bananenblad , maar ook bakpapier of aluminiumfolie.

Hits - 1701
Eplucher

Schillen, van de schil ontdoen, pellen.

Hits - 1672
Escalope

Dun plakje vlees van bevoorbeeld kalf

Hits - 1724
Essence

Geconcentreerde, aromatische substantie, verkregen door reductie, infusie of extractie van essentiële oliën.

Hits - 1801
Etamine

Lichte stof, gebruikt om sauzen of geleien te zeven.

Hits - 1675
Extrait

Geconcentreerd product verkregen door reductie.

Hits - 1690