Kooktermen
Glossaries
Term | Definition |
---|---|
Emincer |
In reepjes snijden.
Hits - 1756
|
Emonderen | Groenten of fruit enkele seconden in kokend water dompelen, verfrissen en dan pellen.
Hits - 2465
|
Emulsie | Mengsel van twee vloeistoffen, bijvoorbeeld olie en azijn, die elkaar eigenlijk afstoten. Deze vloeistoffen kan je mengen door ze goed door elkaar te kloppen en eventueel een derde stof, bijvoorbeeld mosterd of eierdooier, toe te voegen
Hits - 2438
|
En papillote koken | Een kooktechniek waarbij de eindbereiding van een gerecht in een omhulsel plaatsvindt. Dit kan een natuurlijk omhulsel zijn zoals een kool-of bananenblad , maar ook bakpapier of aluminiumfolie.
Hits - 1701
|
Eplucher | Schillen, van de schil ontdoen, pellen.
Hits - 1672
|
Escalope | Dun plakje vlees van bevoorbeeld kalf
Hits - 1724
|
Essence | Geconcentreerde, aromatische substantie, verkregen door reductie, infusie of extractie van essentiële oliën.
Hits - 1801
|
Etamine | Lichte stof, gebruikt om sauzen of geleien te zeven.
Hits - 1675
|
Extrait | Geconcentreerd product verkregen door reductie.
Hits - 1690
|