Kooktermen
Glossaries
Term | Definition |
---|---|
Spatelen |
Luchtig door elkaar scheppen van twee of meer mengsels met behulp van een spatel.
Hits - 1421
|
Spoom | Schuimig sorbetijs waaraan eiwitschuim wordt toegevoegd.
Hits - 1474
|
Stomen | Gaar maken met stoom bestaat erin de voedingmiddelen in een vergiet, draadmantje of op een rooster te plaatsen boven een kokende vloeistof. Er bestaan ook toestellen om te stomen, zelfs stoomovens zijn in sommige keukens reeds ingebouwd.
Hits - 2057
|
Stoven | Gaar maken in een gesloten pan met weinig of geen vloeistof.
Hits - 2046
|
Stropen | Verwijderen van het vel van hele vissen of visfilets.
Hits - 1456
|
Sudderen | Op een heel zacht vuurtje laten koken.
Hits - 1897
|
Sueren | Laten zweten, vocht laten verliezen zonder te kleuren.
Hits - 1871
|
Suikerstroop | Mengsel van suiker en water dat wordt verhit tot de suiker is gesmolten.
Hits - 2096
|
Suprèmes | Borststukken van gevogelte, ook wel tongfilets.
Hits - 1336
|